Црвени крст- Активности школе „Браћа Јерковић“ током првог полугодишта

19.03.2018.

print rss
Црвени крст- Активности школе „Браћа Јерковић“ током првог полугодишта

 

 

Као и претходних година ученици наше школе активно сарађују са Црвеним крстом Чукарице. Током првог полугодишта наши ђаци су били веома активни, а ово су неке од акција у којима су учествовали.

Ученици шестог разреда - Љубеновић Анастасија, Стајић Теодора и Дабетић Матија су учествовали у хуманитарној трци „ Трка за срећније детињство“, организованој 21.10.2017., на Атлетској стази, Спортско-рекреативног центра Кошутњак. Наставница Јасенка Милошевић, водила је ученике на Кошутњак, где су се такмичили и дружили са ученицима њиховог узраста из других школа са општине Чукарица. Ученици су били задовољни проведеним временом и дружењем. Сваке године ученици наше школе учествују у најмасовнијој хуманитарно-рекреативној трци у организацију Црвеног крста. На овај начин промовишу здрав начин живота и неговање хуманих вредности.

У оквиру ликовно- литерарног конкурса „За сунчану јесен живота“, ученици наше школе су кроз ликовне и литерарне радове показали заинтересованост за бригу о старима, што и јесте идеја водиља овог конкурса Црвеног крста. За свој труд и учешће, следећи ученици су награђени:

 

- Ликовни радови од првог до четвртог разреда: Прво место- Александар Живковић, одељење 2/3, учитељица Весна Петровић

 

- Ликовни радови од петог до осмог разреда: Прво место- Сара Марковић, одељење 6/1, наставница Јасенка Милошевић

 

- Литерарни радови од петог до осмог разреда: Друго место- Никола Максимовски, одељење 5/3, наставница српског језика Невена Крстић

 

- Дипломе и награде су уручене у Општини Чукарица, током децембра. Ученици су се захвалили и изразили жељу да и даље негују хуманост.

 

Ученици школе су учествовали и у прикупљању и паковању новогодишњих пакетића, у овиру хуманитарне акције Црвеног крста „Један пакетић, много љубави“. Захваљујући одобреном обавешетењу директорке Бебе Угреновић, ученици свих разреда су били обавештени о хуманитарној акцији и за кратко време прикупили велику количину слаткиша и сланиша. Пакетиће су паковали ученици уз помоћ Педагошко- психолошке службе за децу без родитељског старања, материјално и социјално угрожене вршњаке.

Руководиоци Црвеног крста Чукарице су нам се захвалили за спремљених четрдесет пакетића који су били јако велики и богати.

Координатор сарадње са Црвеним крстом - Јасенка Милошевић